Cob en de natuur

Door te bouwen met Cob kun je de natuur ruimte terug geven terwijl je er zelf van geniet!

Met een stokje maak je in de prachtig dikke muren van Cob makkelijk een mini insecten hotel. Een paar gaatjes prikken en de wilde bijen kunnen opeens ook in je huisje wonen zonder dat jullie last van elkaar hebben. Nachtvlinders wonen graag onder het overhangend dak en het is heel eenvoudig om van Cob een klein vogelhuisje te maken, prachtig verwerkt in de muren. Een klein holletje in de fundatie is al genoeg om een pad gelukkig te maken en een spleet tussen twee stenen is een waar paradijs voor salamanders!

We kunnen allemaal iets voor de natuur betekenen. Of je nu op het platteland woont waar het niet goed gaat met de vogels en wilde planten of in de stad waar zo weinig ruimte is voor al wat leeft.

Een levend dak helpt hierbij enorm. Het is naar ons idee het ultieme genieten in je tuin. Namelijk, alles is op ooghoogte!

 

Ontvouwende bloemen, vliegende vlinders, mussen die paardenbloemzaadjes eten en merels die proberen wormen uit de grond te lokken met druk heen en weer rennen en stampen! In het boekje staat een eenvoudige omschrijving voor het zelf maken van een levend dak.